
הורדת פרופיל
וועדות רפואיות ופרופילים 14/10/2013 חיילים רבים ומיועדים לשירות ביטחון (מלש"ב) יעברו בשלב זה או אחר וועדה רפואית לצורך קביעת הפרופיל הרפואי שלהם. וועדה רפואית איננה חייבת להיות מספר אנשים ולעיתים הוועדה הרפואית...
המשך קריאהכל חייל מקבל טרם גיוסו פרופיל רפואי שיקבע את סוג שירותו בצה"ל. פרופילים צבאיים נעים בסקלה שבין המספרים 21 ל-97 ולצורך קביעתם תידרש לרוב וועדה רפואית. וועדה רפואית היא זו שקובעת ומשנה באופן קבוע או זמני את הפרופיל הצבאי. עם זאת, ניתן לערער על החלטות הוועדה הרפואית לצורך העלאת פרופיל צבאי , הורדת פרופיל צבאי ושינויים שונים בסעיפי הפרופיל הצבאי שנקבע. לשם כך קיימות 2 אופציות:
בכל מקרה, מומלץ להיוועץ בסנגור צבאי שמכיר מקרוב את המערכת הצבאית והמתמחה בסוגיות הגיוס לצבא, למשל : העלאת פרופיל צבאי, הורדת פרופיל צבאי, בקשות לפטור משירות צבאי וממילואים על בסיס טענות שונות (רקע משפחתי, נפשי, רפואי וכו') ועוד. למה? כי סנגור צבאי יודע בדיוק לאן לפנות בכל בקשה, למשל בנושא הורדת פרופיל צבאי.לדוגמה, יש הבדל בין אופן הפנייה של מועמדים לשירות בטחון ושל חיילים בסדיר : הראשונים פונים ללשכת הגיוס והאחרונים פונים לראש ענף מיון רפואי. גם חוות הדעת שתוגש בכל מקרה משתנה לפי סוג הפונה : מועמדים לשירות בטחון אינם מחויבים בחוות דעת של רופא צבאי כמו חיילים בסדיר. אולי תתפלאו, אבל סנגור צבאי יכול לעסוק גם בנושאים אלו…
משרד עו"ד ריקי ישי מתמחה בדין אזרחי וצבאי והוא ייעץ בעבר לגורמים צבאיים שונים : חיל הרפואה ומשרד הבטחון. משרד זה מסייע בהפניות רפואיות ובקבלת חוות דעת בתחומים הרפואה הצבאית, פיסית ונפשית כאחד. המשרד עובד עם המומחים הטובים בארץ בתחום הרפואה ונסיונו הרב מסתכם במשפט אחד : אל תהססו לערער או לבקש וועדה רפואית חוזרת.
יש לכם בעיה רפואית שנראה לכם שמזכה אתכם בפטור משירות צבאי? יכול להיות שכן אבל יש סבירות שלא.
בעיות רפואיות רבות שבעבר היו מזכות בפטור, היום מזכות בפרופיל נמוך אבל עדיין כשיר.
ברמת העיקרון מספרי הפרופילים, הסעיפים והאבחנות הינם חסויים בפני רוב הגורמים בצבא, עם זאת הניסיון הצליח ללמד אותנו על משמעויות הפרופילים.
ראשית נבהיר מה המשמעות של כל סעיף
פרופיל 97 – פרופיל כשיר לשירות צבאי בכל תפקיד לרבות קרבי.
פרופיל 82 – פרופיל כשיר לשירות צבאי בכל תפקיד לרבות קרבי, בהתאם לבעיה שהורידה בפרופיל, תתכן בעיה להתגייס ליחידות מובחרות.
פרופיל 72 – קיימת בעיה רפואית שמונעת שירות ביחידות חי"ר, אך אין מניעה לשירות ביחידות כמו שריון ותותחנים.
פרופיל 64 – פרופיל שאינו מאפשר שירות קרבי בכל סוג שהוא.
פרופיל 45 – הפרופיל הנמוך ביותר במסגרת כשירות לשירות. זהו פרופיל שבתוכו אמורות להיות הנחיות מיוחדות בהתאם לבעיה הרפואית בגינה הותאם הפרופיל.
פרופיל 35 – פרופיל מיוחד וחדש יחסית לבעלי סכרת, אפילפסיה ובעיות שמיעה. שירות מוגן בתנאים מיוחדים.
פרופיל 30 – פרופיל מיוחד, מותאם לאחר שמלש"ב הוגדר כמי שמתאים לו פרופיל 21 אך בשל נתונים אישיים או הכשרה מקצועית במקצועות הדרושים לצבא, הצבא מעוניין בשירותו ולכן מותאם לו פרופיל זה.
פרופיל 24 – פרופיל בלתי כשיר לשירות באופן זמני.
פרופיל 21 – פרופיל בלתי כשיר לשירות.
כמה מילים על הפרופילים:
אני חושב שקיבלתי פרופיל גבוה מידי שלא הולם את בעייתי הרפואית, כיצד אוכל לשנות את הפרופיל?
חייל או מועמד לשירות ביטחון שסבורים שהפרופיל שלהם אינו תואם את מצבם הרפואי יכולים לערער על הפרופיל. יש חובה להגיש את הערעור בתוך 30 ימים מיום קביעת הפרופיל וקיימת חובה לצרף תעודה רפואית מרופא (אפשר רופא אזרחי) שתומכת בבקשה. חשוב לזכור שרוב הרופאים האזרחיים אינם מכירים את ספר הפרופילים ולכן רצוי להיעזר בעורך דין צבאי שמכיר את תחום הרפואה הצבאית לצורך הבקשה.
מלש"בים מגישים את הערעור ללשכת הגיוס או למיט"ב ואילו חייל סדיר לענף רות"ם.
מה הפרוצדורה אם קיבלתי פרופיל נמוך מידי ואני חושב שמגיע לי פרופיל גבוה יותר?
הדרך לערער על קביעה זו היא אותה הדרך לעיל.
אם הותאם לכם פרופיל 21 אתם יכולים להגיש ערעור גם ללא תעודה רפואית מרופא.
המצב הרפואי שלי השתנה עם הזמן, כיצד אני משנה את הפרופיל?
אם המצב הרפואי שלכם השתנה עם הזמן, אתם יכולים לפנות לגורמים לעיל בצירוף תעודה רפואית ולבקש שינוי פרופיל. קחו בחשבון שניתן לבקש שינוי זה רק אם עבור 3 חודשים ממועד הוועדה הרפואית האחרונה שנקבעה לכם.
מה הסיכויים באמת לשנות פרופיל רפואי?
משרדנו עוסק כבר שנים בשינויי פרופיל. גם בהעלאות פרופיל וגם בהורדות. צה"ל וחיל הרפואה מודעים לעובדה שלא תמיד הם מאבחנים נכונה את הפרופיל הרפואי ולכן פניות רבות מאוד נענות בשינוי הפרופיל.
משרדנו עומד לשירותכם בכל בקשה לשינוי פרופיל צבאי.
וועדות רפואיות ופרופילים 14/10/2013 חיילים רבים ומיועדים לשירות ביטחון (מלש"ב) יעברו בשלב זה או אחר וועדה רפואית לצורך קביעת הפרופיל הרפואי שלהם. וועדה רפואית איננה חייבת להיות מספר אנשים ולעיתים הוועדה הרפואית...
המשך קריאהבזמן שאנחנו שומעים לא פעם בתקשורת על מספר הצעירים שמעוניינים להוריד פרופיל בשביל לא לשרת בצבא או לא לשרת ביחידות קרביות, יש לא מעט צעירים שנוקטים דווקא בגישה הפוכה, הם פועלים לשם העלאת פרופיל צבאי, זאת על מנת ל...
המשך קריאהכל מועמד לשירות בטחון (מלש"ב) מקבל פרופיל צבאי בהתאם למצבו הרפואי. פרופיל זה נקבע טרם הגיוס והוא הקובע את סוג השירות שיבצע אותו חייל. פרופיל צבאי יכול לנוע מ-21 ועד 97 וקביעתו מצריכה לרוב כינוס של וועדה רפואית....
המשך קריאה