
עריקות ממילואים
למעשה, עונש על עריקות ממילואים משתנה ממילואמניק אחד למשנהו בהתאם לפרמטרים הבאים: עבירות קודמות בכלל ועבירות עריקות בפרט, דרגתו של הנאשם, נסיבות חייו, מצבו הנפשי והרפואי של הנאשם, קצין השיפוט ששופט אותו או השופט...
המשך קריאההעבירה הנשפטת ביותר בבתי הדין הצבאיים הינה עבירת הנפקדות. בממוצע ישנם 3 עצורים חדשים ביום של נפקדים.
במאמר של נפקדות בצבא תוכלו למצוא את המשמעות של עבירות הנפקדות.
לא כל נפקד יגיע לבית דין. הדבר נתון, ברוב המקרים לשיקול דעת הפרקליטות אך ישנם קווים מנחים:
השתמטות משירות (חייל אשר לא הגיע ליום גיוס) – בד"כ תיק השתמטות יגיע לשפיטה בבית דין צבאי רק לאחר שנה של היעדרות מיום הגיוס (ולא מהצווי התייצבות לבדיקות).
"היעדרות בקו"ם" (מי שהגיע ליום גיוס ונעדר במהלכו או אחרי שפיטה בעבירת השתמטות) – בד"כ לאחר כחודשיים היעדרות יגיע התיק לשפיטה בבית דין.
היעדרות משירות סדיר – לאחר כ – 45 ימים של היעדרות.
היעדרות משירות מילואים – היעדרות של שנה מיום המילואים.
על כן ברוב המקרים עדיף להימנע מלהישפט בבית דין צבאי. הדבר ניתן על ידי סיוע של עורך דין צבאי המכיר את כלל הגורמים השופטים ובעלי הסמכות להחליט בעניין. עורך דין צבאי יכול לפנות לגורמים אלו בצירוף מסמכים שונים ולסייע לנפקד לא להגיע לשפיטה בבית דין.כאשר חייל נשפט בכלא או ביחידה רצוי שהוא יהיה מצויד במכתב מעורך דין צבאי ומסמכים תומכים על מנת לסייע בהליך המשמעתי. אומנם בהליך זה אין זכות ייצוג אך גם להליך זה יש חוקים שנועדו לשמור על זכויותיו של החייל הנפקד בהם האפשרות להציג ראיות ולתת את גרסתו למקרה. כך חייל יכול להודות בעובדות (להודות שנפקד) אך לא להודות באשמה (שהיו לו סיבות טובות לנפקדות) – גם אם הדבר לא יביא בסופו של יום לזיכוי זה יכול בהחלט להביא לקיצור בעונש.
ישנם מקרים בהם דווקא שפיטה בבית דין יכולה להיות טובה יותר לנפקד אך אלו מקרים מצומצמים ותלויי נסיבות ומשך היעדרות. רק לאחר שפיטה בבית דין יכול חייל המצוי בכלא לקבל את סיוע גחל"ת (גורמי חזרה לשירות תקין) אשר יכולים להמליץ המלצות לגבי המשך השירות של החייל (פטור, שינוי שיבוץ, סיוע ת"ש, המלצות תפקיד). המלצות אלו מגיעות למיט"ב וב – 95% מהמקרים מכובדות על ידי מפקד מיט"ב.
גחל"ת לא מפרסמים את הקריטריונים לאבחון ולכן הנתונים לעיל הם לאחר ניסיון מצטבר למקרים בהם גחל"ת הודיעה שלא תאבחן את החייל. חרף האמור, ניתן לומר שלרוב שפיטה בבית דין מסבכת את העניינים, מייקרת את שכר טרחת עורך הדין הצבאי ומביאה לתוצאות פחות טובות מאשר בניסיון טיפול בתיק טרם עריקות או נפקדות.
משרדנו הביא לכך שתיקים רבים שהיו אמורים להישפט בבית דין צבאי, יישפטו מחוצה לו. כמו כן משרדנו הביא לטיפול איכותי בהמשך שירותו של החייל.
למעשה, עונש על עריקות ממילואים משתנה ממילואמניק אחד למשנהו בהתאם לפרמטרים הבאים: עבירות קודמות בכלל ועבירות עריקות בפרט, דרגתו של הנאשם, נסיבות חייו, מצבו הנפשי והרפואי של הנאשם, קצין השיפוט ששופט אותו או השופט...
המשך קריאה14/10/2013 טעות נפוצה הינה הסברה שעבירות שנשפטות בבית דין צבאי במהלך שירות צבאי נשארות במערכת הצבאית כרישום פלילי בית דין צבאי בלבד ואינן מגיעות לרישום הפלילי האזרחי. אם כן לא רק שעבירות שנשפטות בבית דין צבאי מ...
המשך קריאההמסגרת הצבאית לא מתאימה לכל אחד ולעיתים אף רק הנזק מהתועלת שנגרמת הן לחייל\ת והן למערכת הצבאית עצמה. לעיתים קורה שמתגייס\ת חולם על לשרת ולתרום למדינה, אך איפושהו במהלך הדרך הדברים משתבשים והדבר מזיק לבריאותם הנ...
המשך קריאה